söndag 5 mars 2017

Rapport, utdelningshöjningar och tankar!

Februari är över och här kommer en något försenad och förenklad rapport för månaden. Man har insett att hitta tid till bloggandet är lite svårare när man har en liten bebis hemma men ska försöka skärpa till mig. 

Med tanke på hur situationen ser ut med barn, föräldraledighet och tillbygge så lyckas vi hålla sparnivån och t om överträffa den, även om det inte handlar om några överväldigande summor. 

Äntligen har dom första utdelningarna trillat in och nu knackar verkligen utdelningssäsongen på dörren. Från och med mars och några månader framåt så kommer dom större utdelningarna från dom svenska bolagen som står för den stora delen av portföljen. Ska bli otroligt spännande! 

Februaris utdelningar stod Northwest Healthcare för med 74,91kr netto samt Boston Pizza med 24,94 kr. Alltså totalt 99,85kr netto. En pyttesumma men riktigt roligt att se att bollen börjat rulla. 

Det har även trillar in rapporter till höger och vänster sista tiden och det är med glädje man upptäcker att nästan alla bolag höjer sin utdelning iår jämfört med förra året. 
H&M behåller sin utdelning på 9.75kr men precis som Castellum så väljer dom att dela på utdelningen som kommer att betalas ut i två omgångar under året. 
Även om pengasumman blir densamma så gillar jag det då det utdelningarna blir lite mer spridda över året och inte koncentrerade så mycket till våren. 

Listar bolagen här under som finns i portföljen med förra årets utdelning och var nivån ligger på iår. 







Bolag 2016 2017

Handelsbanken 4,5 5

Castellum 4,25 2,5 * 2ggr

Sampo 2,15 € 2,30 €

Axfood 5 6

Nordea 5,93 6,14

Skanska 7,5 8,25

Tele2 5,16 5,23

Betsson 4,51 4,76






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar